Region

Vučić traži od EU odgovore o trovanju u Izbornoj komisiji u Prištini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je portparolu Evropske unije Maji Kocijančič još jedno pismo u kojem traži rezultate istrage o trovanju članova Centralne izborne komisije u Prištini, navodeći da su prošle tri sedmice od tog događaja.

Aleksandar Vučić - Kurir.rs

– Draga Majo Kocijančić, prošlo je više od tri sedmice od kada je nastupilo, kako su Albanci tvrdili, masovno trovanje na jednonacionalnoj osnovi u CIK-u u Prištini. Molim Vas, draga Majo, da nam konačno kažete je li u pitanju bio antraks, novičok ili možda sredstvo za čišćenje namještaja – navodi se u pismu koje je Vučić objavio u nedjelju na svom Twitter profilu.

Vučić je i sredinom oktobra uputio pismo Kocijančič i insistirao na tome da se EU oglasi povodom ovog trovanja članova komiisje. Ona mu je odgovorila da se čekaju rezultati istrage, sznaje “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh