Region

Tuče komšije, hoda polugol sa sjekirom: Samoproglašeni doktor teroriše čitavo selo

Kontroverzni i samoproglašeni kiropraktičar Ante Pavlović iz Hrvatske već decenijama privlači pažnju medija, ali uprkos njegovom ponašanju policija ga tek ponekad osudi za poneko krivično djelo.

Ante Pavlović - Screenshot/YouTube

Pavloviću je još krajem osamdesetih ustanovljeno da boluje od šizofrenije, ali nakon kratkog liječenja nikada nije duže zadržavan u bolnici.

Postao je poznat kada je početkom rata u Hrvatskoj došao kao samoproglašeni kiropraktičar koji je okupio veliki broj ‘sljedbenika’ njegove filozofije i načina života. Od hiljada ljudi koji su ga pratili, danas se rijetko ko može naći.

Iako nema dokaza da je završio bilo kakav fakultet što je potvrdio i sud u Hrvatskoj kada ga je upisao kao osobu sa srednjom stručnom spremom, Pavlović tvrdi da je završio brojne fakultete u SAD.

Na račun svojih tvrdnji, decenijama liječi pacijente, a zbog svojih metoda liječenja često je završavao u zatvoru. Pacijente je znao tući, psihički maltretirati, tjerati da se kupaju u hladnoj vodi, a policija se umiješala kada je na svom Jutjub kanalu objavio snimak u kojem tjera dječaka da se skine gol. Zbog toga je osuđen na dvije godine zatvora.

Bez obzira na sporadične intervencije policije, Pavlović teroriše čitavo selo. Svi žive u strahu od njega. Tvrdi da je reinkarnacija Isusa Hrista, a jednom prilikom je fizički maltretirao katoličkog sveštenika kojeg je na kraju i uzjahao zbog čega je krivično odgovarao.

Tuče komšije, snima ih, hoda polugol sa sjekirom ulicom, a mještani poručuju da imaju mira samo kada negdje otputuje ili je u zatvoru, piše “ATV“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh