Region

Jedan mrtav, dvojica ranjenih, a sve zbog buduće mlade? Šta se krije iza brutalnog obračuna dvije porodice na pijaci

Beriša Bedžet (62) iz Subotice preminuo je u Opštoj bolnici u Subotici od povreda zadobijenih nožem koje mu je na subotičkom buvljaku zadao Fehmi Bejzaku (55).

No image - Haber.ba

Tragediji je oko 11.30 sati prethodila tuča dvije porodice, a kako nezvanično saznajemo svi rade na buvljaku i imaju nesuglasice od ranije, najvjerovatnije zbog kćerke jednog od njih, odnosno „buduće mlade jer jedna strana nije ispoštovala dogovor“.

Svjedoci kažu da je na ubijenog nasrnula grupa ljudi i da je u opštem metežu zadobio povrede nožem. U pomoć su mu priskočili poznanici i rodbina i osumnjičeni za ubistvo je u toj tuči zadobio povrede zbog kojih je prevezen u bolnicu.

Prema riječima prodavaca na buvljaku, Beriša Bedžet je bio živ kada su ga sa pijace odvozili u bolnicu, ali je kasnije preminuo u toj zdravstvenoj ustanovi od teških povreda nanjetih nožem.

Za povrijeđenima u Opštu bolnicu ubrzo je stigla i rodbina. Jedan od bliskih rođaka preminulog Beriše Bedžeta napao je u krugu bolnice povrijeđenog i osumnjičenog za ubistvo, i nožem mu je nanio novu povredu.

U opštem metežu policajac je ispalio hitac upozorenja u vazduh kako bi ih razdvojio pošto je počela masovna tuča i drugačije ih nije bilo moguće zaustaviti.

Nenad Sekulić, načelnik Policijske uprave u Subotici, izjavio je da se tuča na buvljoj pijaci dogodila oko podneva i da je u njoj učestvovalo više lica. Načelnik potvrđuje da je tom prilikom muškarac starac 62 godine zadobio ubodnu ranu nakon čega je prevezn u bolnicu gdje je preminuo.

– Hitna pomoć je u bolnicu prevezla i F. B. (55), koji se sumnjiči da je preminulom muškarcu zadao ubod nožem, a koji je takođe povrijeđen u tuči. Više osoba koje su učestvovale u tuči na pijaci stigle su u bolnicu gdje su nastavile sukob. Tom prilikom jedan od učesnika događaja napao je nožem sina F. B. i nanio mu povrede – kaže načelnik PU Subotica Nenad Sekulić.

Policijski službenik, koji je došao u bolnicu na poziv ljekara, vidjevši novi sukob u kome je jedna osoba izvadila nož i nanijela povrede sinu F. B. ispalio je dva hica u vazduh i tom prilikom niko nije povrijeđen, potvrđuje za „Blic“ Sekulić.

– Osumnjičeni je odmah odbacio nož, a policijski službenik ga je savladao i time spriječio izvršenje krivičnog djela teško ubistvo – saopštio je Sekulić.

Uviđaj na buvljaku, u djelu na kom se inače prodaju stare polovne stvari i koje Subotičani nazivaju Starež, obavili su policija i Branislav Rankov, zamjenik višeg javnog tužioca.

Zbog incidenta u bolnici svi koji su kasnije htjeli da uđu u ovu zdravstvenu ustanovu bili su legitimisani.

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni za ubistvo nije životno ugrožen. Istraga o incidentu i tuči sa tragičnim ishodom je u toku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh