Region

Uz granicu sa BiH: Poruka migrantima na plakatima – “Hrvatska puna mučenja”

Hrvatska inicijativa za podršku izbjeglicama “Dobrodošli!” saopštila je da su nedaleko od granice sa BiH, postavili plakate sa natpisom koji kritikuje Hrvatsku.

Plakat "Hrvatska puna mučenja" na granici s BiH - Twitter

Na plakatima piše “Dobrodošli u Hrvatsku” – “Hrvatska puna mučenja” na engleskom jeziku.

Kako je navedeno, plakati su postavljeni nakon što je Evropska komisija objavila da Hrvatska ispunjava uslove za ulazak u Šengenski prostor, iako je “u Hrvatskoj normalizovano i institucionalizovano nasilje”.

Cilj plakata je, kako kažu, da se poruči da je istina migranata koji su svakodnevno izloženi policijskoj represiji snažnija i glasnija od pendreka, rotacionih svjetala i ćelija i da ljudi koji svakodnevno trpe udarce, uvrede i psovke govore vjerodostojnije o Hrvatskoj “od izlizanih turističkih slogana”, prenosi “Tanjug”.

“Govore o represiji koja ne poznaje granice, o nasilju koje se preliva i na nas druge, o nasilju koje napada žene i djevojčice, zastrašuje transrodne i queer osobe, vrijeđa lezbejke i gejeve, mrzi Srbe i Rome, izgladnjuje radnice i radnike, mrvi siromašne i bezdomne, proganja aktiviste i novinare, mlati antifašiste i slobodare”, piše u saopštenju inicijative “Dobrodošli!”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh