Region

Bik koji je pobjegao iz klanice pronađen, pa ponovo uspio da pobjegne

Bik koji je pobjegao iz klanice u Kaštelima (Hrvatska) pronađen je u mjestu Sadine, ali je opet uspio da pobjegne, saopštila je danas policija.

Bik - Ilustracija / Morguefile

Bik težak 650 kilograma zbog svoje neuhvatljivosti je prozvan Džeri, a pretpostavlja se da je pošao ka Prgometu, prenosi hrvatski “RTL“.

Bik je, prema riječima vlasnika, predosjetio šta mu se sprema i pobjegao je, a posljednji put je viđen u dvorištu jedne privatne kuće.

Valjda kad je osjetio krv i osjetio se ugrožen, on je jednostavno reagovao ovako kako je reagovao. To je velika i masivna životinja, i kad ona krene nju je jako teško obuzdati – izjavio je vlasnik Petar Skejo.

Kako se navodi, za bikom tragaju i policija i lovci, a građani su pozvani da mu se ne približavaju ako ga primijete. Vlasnik klanice, obećao je da će, ukoliko ga uhvate, biti pošteđen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh