Region

Jesenja špica u Splitu: More ispunili kupači, raspoloženi momci razbacili picigin

Prvo na šta većina pomisli kada se spomene Split su Bačvice – jedna od napoznatijih plaža u Hrvatskoj. Nadaleko poznatu glavnu splitsku plažu i danas su, iako je kraj oktobara, ispunili brojni turisti i kupači.

Jesen u Splitu - Avaz.ba

Ugodnih 25 stepeni u hladu i pješčana uvala bili su dovoljni da plaža oživi ove posljednje oktobarske subote. Temperatura mora je 21 stepen, te su mnogi posjetioci komentarisali da nikad ljepše nije bilo u desetom mjesecu.

Zbog specifične konfiguracije terena, i pažljivo – prirodno – biranog sitnog pijeska, plaža Bačvice je idealna za igrati picigina, koji je dodatno proslavio plažu. Pravi Splićani zaigrat će ovu igru bez obzira koje je godišnje doba, pišu hrvatski portali.

I danas je bilo tako. Reporter “Avaza” zabilježio je razigrane momke, a nismo sigurni da li je riječ o domaćinima ili su i turisti preuzeli tradiciju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh