Region

PUŠTENA NA SLOBODU majka koja je šutjela dok joj je dečko krvnički tukao kćerku

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u srbijanskom Negotinu donijelo je danas odluku i na slobodu pustio Vesnu Firulović, koja je u maju ove godine dopustila svom momku Zoranu Albiću da joj kćerku Lunu (2,5) pretuče do smrti, saznaje “Blic”.

Nasilje - Ilustracija / Cazin.net

Ova odluka suda usledila je nakon što je Više tužilaštvo u Negotinu podiglo optužnicu protiv ove majke kojom je tereti za krivično djelo napuštanje nemoćnog lica za koje je zaprijećena kazna do osam godina zatvora, jer krajem maja ove godine u kući u Prahovu nije spriječila Zorana Albića, muškarca sa kojim je živjela, da nasmrt pretuče njeno dijete.

Ona je, kako se navodi u optužnici u koju je “Blic” imao uvid sve vrijeme bila ispred kuće dok se Albić iživljavao nad djetetom, a ni u jednom trenutku nije pokušala da ga zaustavi i spasi dijete, ali ni da pozove pomoć iako je, kako je i sama navela, znala da u komšiluku živi socijalni radnik.

Štaviše, kako se navodi u optužnici, nakon što je Albić dijete ubio, pustio je Vesnu Firulović u kuću, a ona je, umjesto da dijete odvede odmah kod ljekara ili da pozove pomoć, razgovarala sa njim gotovo dva sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh