Region

Stravični detalji ubistva starice: Ubica je prvo kružio oko nesretnice, dok se nije uvjerio da je ona

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, odredio je jednomjesečni pritvor za Aleksandra Đ. (22), zbog sumnje da je 14. oktobra izvršio teško ubistvo Ružice Kovač (78).

ubistvo- Screenshot

Pritvor od 30 dana određen je i za Danijela S. (21) i njegovog oca Sašu S. (47), zbog sumnje da su izvršili podstrekivanje i pomaganje učiniocu nakon krivičnog djela.

Ovo ubistvo dogodilo se kada je Aleksandar otpozadi, desnom stranom „zastave 101“, udario bicikl na kojom je Ružica išla ka svojoj kući.

On je zatim pobjegao i vozilo kasnije zapalio u ataru Mihajlovca kod Smedereva, piše “Kurir“.

Prilikom uviđaja, najprije se sumnjalo da se radi o saobraćajnoj nezgodi, ali su nadzorne kamere pokazale da je osumnjičeni namjerno udario u bicikl.

On je Ružicu najprije sustigao na putu, zatim zaobišao kako bi se uvjerio da je to ona, onda se vratio nazad i ponovo krenuo za njom, da bi je na kraju udario autom otpozadi.

Aleksandar se tereti da je ovaj zločin izvršio u dogovoru sa Danijelom S. i Sašom S, koji su sa Ružicom imali neraščišćene imovinsko-pravne odnose oko njene kuće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh