Region

Dva radnika povrijeđena u požaru

U fabrici u Lučanima (Srbija) opet je došlo do nesreće.

Požar - Twitter

Prema prvim informacijama povrijeđeno je dvoje radnika.

Požar se dogodio u istom pogonu za raketna goriva u kome se dogodila tragedija i prije dvije godine.

Za sada nema preciznih informacija o stepenu povrede dvojice radnika. Navodno, jedan od radnika zadobio je povrede po leđima dok za drugog još uvijek nema informacija.

Ne zna se ni šta je uzrok ponovne nesreće. Prema nezvaničnim informacijama došlo je do požara.

Nesreća se dogodila oko 14 sati.

Nesreća u kojoj, na sreću, ovog puta nema mrtvih dogodila se baš na istom mjestu gdje su 2017. godine poginuli Milomir Milivojević (26) i Milojko Ignjatović.

Fabrika i njen direktor, penzioner Radoš Milovanović našli su se početkom oktobra ponovo u živi javnosti kada se nekoliko stotina radnika državnog preduzeća “Milan Blagojević – Namenska” okupilo ispred Osnovnog suda u Ivanjici, kako bi izrazili podršku Milovanoviću, kome je poslije puno odlaganja tada počelo suđenje zbog smrti Milivojević i Ignjatović.

Okupljeni radnici su direktoru i šefovima aplaudirali, a porodicu nastradalog kolege su brutalno napali i vrijeđali. Okupljeni radnici, koji su aplaudirali direktoru, tvrdili su tada i narednih dana da se u fabrici sve obavlja u skladu sa procedurama, pravilima i bezbjednosnim mjerilima,

Dva sata nakon poožara, saopštenjem se javnosti obratila Fabrika MB Namenska. Kako tvrde u saopštenju “u Lučanima je došlo do tehnološkog požara koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost”. Oni, takođe, tvrde da su radinici zadobili lakše povrede i da su nakon ukazane pomoći pušteni kući.

– Danas oko 13.50 sati u Fabrici Milan Blagojević u Lučanima došlo je do tehnološkog požara koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost. Tom prilikom, dva radnika su zadobila lakše tjelesne povrede. Odmah po izbijanju tehnološkog požara, radnici su prevezeni u Dom zdravlja u Lučanima gdje im je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega su pušteni kući – navodi sa u saopštenju, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh