Region

Dijana je dala otkaz i otišla da pomaže djeci u Tanzaniji

Djeca iz jedne škole u Tanzaniji uglas su na srpskom jeziku zapjevala pjesmu “U svetu postoji jedno carstvo”.

Dijana Kocić - BBC

Tome ih je naučila Beograđanka Dijana Kocić. Ona je nakon deset godina rada u jednoj kompaniji riješila da nešto promijeni.

I promijenila je ne samo sopstveni, već i život osnovaca u jednoj školi u Tanzaniji.

Dala je otkaz i otišla tamo da volontira, ali je usput odlučila i da im obnovi učionicu i opremi je računarima.

Za kratko vrijeme prikupila je sedam hiljada eura i djeci u ovoj školi omogućila korišćenje interneta, piše “BBC News na srpskom“.

Kada sam došla u školu i kada sam videla u kakvim uslovima djeca uče, promijenila sam zamisao i riješila sam da uradim nešto povodom toga“, rekla je Dijana.

Ona je htjela da im kupi uniforme za školu, ali mališani su željeli nešto drugo.

Rekli su mi da bi voljeli atlase, lopte i kompjutere i onda sam promijenila svoju ideju, jer ipak oni bolje znaju od mene šta im treba“, priča Dijana.

Pogledajte njenu avanturu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh