Region

Prijetio majci da će je ubiti jer mu nije dala novac za provod

Tridesetosmogodišnjak iz Varaždina (Hrvatska) uhapšen je nakon što je prijetio roditeljima. Njemu, kako piše DORH u saopštenju, majka nije dala novac za izlazak zbog čega joj je prijetio da će je ubiti. Zatim je zatočio roditelje u stanu.

Nasilništvo - Ilustracija / Nezavisne.com

“Općinsko državno tužilaštvo u Varaždinu je 30. septembra provelo prvo ispitivanje uhapšenog hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i protivpravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. i st. 3. KZ-a. (4. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 26. i 29. septembra 2019. u stanu u Varaždinu, nakon što mu je majka odbila dati novac, u dva navrata zaprijetio joj da će ju ubiti. Osnovano se sumnja i da je 26. septembra 2019. u večernjim satima zatvorio svoje roditelje u stanu tako da je zaključao ulazna vrata stana i slomio ključ u bravi.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog tužioca i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela”, stoji u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh