Region

Boki 13 ostaje u pritvoru

Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, osumnjičen u aferi “Reket” ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

Danas je Apelacioni sud u Skoplju odbacio žalbu advokata Jovanovskog, Saše Dukovskog, kojom je tražio da Jovanovskom bude određena alternativna mjera za obezbjeđivanje prisustva na sudu.

Juče je Jovanovski na javnom ročištu u Apelacionom sudu u Skoplju izjavio da traži oslobađanje iz pritvora zbog lošeg zdrastvenog stanja koji ugrožava njegov život, te naglasio da on neće pobjeći, jer mu je životni cilj da dokaže svoju nevinost u aferi “Reket”.

Bojan Jovanovski zajedno sa biznismenom Zoranom Mileskom osumnjičen je za iznudu 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamjenu za oslobađanje iz pritvora.

U aferi “Reket” osumnjičena je i bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

U prisluškivanim razgovorima koji je objavio italijanski list “La Verita” između Boki 13 i Kamčeva čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši da ne brine i da će sve biti ok.

Samo Janeva je mogla, prema zakonima Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, da odobri rješenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenima u slučajevima tog tužilaštva, u ovom slučaju Jordana Kamčeva, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh