Region

Vršnjačko nasilje: Učenik u školskom dvorištu nasrnuo na dječaka koji je zadobio teške povrede

Učenik šestog razreda OŠ “Ivo Andrić” u naselju Ratko Jović u Nišu zadobio je prelom ključne kosti, nagnječenje grudnog koša i uganuće skočnog zgloba na nozi u incidentu koji se desio 3.oktobra na malom odmoru u školskom dvorištu.

Vršnjačko nasilje- ilustracija

Direktorka OŠ “Ivo Andrić” Milica Petković kaže da učenik nije povrijeđen u tuči već prilikom pada kada ga je drug povukao za rame u namjeri da spriječi sukob sa dugim đakom. Ona je za “Blic” potvrdila da je o incidentu obavještena policija, školska uprava i roditelji djece i da je pokrenut diciplinski postupak.

– Na malom odmoru između 3. i 4.časa, oko 16.50 časova, jedan učenik šestog razreda uzeo je ključ iz portirnice, otključao školu i istrčao u školsko dvorište. On je u dvorištu udario u stomak drugog učenika šestog razreda, zatim je učenik osmog razreda u namjeri da spriječi sukob povukao svog druga koji je dobio udarac i nenamjerno mu nanio povredu jer je dječak pao i povrijedio rame i skočni zglob. Došla je Hitna pomoć, odvela je učenika, dežurni nastavnik me je obavjestio, odmah sam došla i uzela izjave od dežurnih nastavnika. Sproveden je cijeli zakonom predviđen postupak, pozvani su roditelji, obavještena je Školska uprava i danas imamo Tim za bezbjednost. Povešće se disciplinski postupak i protiv učenika koji je istrčao u dvorište i protiv učenika osmog razreda koji je nenamjerno povrijedio druga, kaže Petkovićeva.

Prema njenim riječima dvojica učenika su se sukobila oko štenaca koje je neko ostavio u školskom dvorištu, jer je navodno neko rekao da učenik koji je istrčao iz škole maltretira kučiće, a drugi đak je istrčao da ih zaštiti. Međutim, Petkovićeva kaže da nije bilo indicija da je neki pas maltretiran jer je po izlaska škole vidjela da ih djeca maze.

Ona je kazala i da nije tačna informacija koja se pojavila na društvenim mrežama da je neko od učenika udavio psa kod obližnjeg supermarketa jer je i nakon provjere policije utvrđeno da za tako nešto nema potvrde da se desilo.

Kako nezvanično saznajemo, policija je o incidentu obavjestila Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Imobilisan prelom ključne kosti

– Učenik je primljen u četvrtak, zadobio je prelom lijeve ključne kosti, nagnječenje grudnog koša I nagnječenje lijevog skočnog zgloba. Urađena je dijagnostika, povrede su imobilisane I očekuje se da danas bude pušten na kućno liječenje, rečeno je u Kliničkom centru u Nišu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh