Region

Majka sa djetetom ukrala telefon djevojčici dok je birala školski pribor

Za sada nepoznata ženska osoba u pratnji djeteta ukrala je juče popodne jednoj jedanaestogodišnjakinji mobilni telefon u prepunom supermarketu u Novom Sadu.

Krađa telefona - Screenshot

Kako objašnjava Milica Urošević, majka pokradene devojčice, njena ćerka je otišla u kupovinu sa ocem i dok je birala školski pribor ostala je bez telefona.

Kćerka se na momenat odvojila od tate kako bi izabrala neke sveske za školu. Budući da je bio veliki izbor ona se nije mogla odlučiti koju će kupiti pa je obilazila štand i pregledala sveske ali joj je smetao telefon. Spustila je telefon na štand i prelistavala sveske da vidi da li su na kvadratiće ili linije i u jednom trenutku ugledala je sa druge strane nekoliko sveski koje joj se dopadaju. Otišla je tamo da ih pogleda a u tom trenutku pojavila se jedna gospođa sa svojim djetetom i primijetila telefon. Uzela ga je i kada je vidjela da se moja kćerka približava zaklonila ga je sveskom i vješto ga gurnula u tašnu a zatim se nonšalantno odšetala – priča zapanjena majka.

Kaže da je kćerka u prvi mah pomislila da je izgubila telefon i počela je sa tatom da ga traži po prodavnici, zatim i po kolima, a kasnije i u stanu.

Plakala je i bila je uznemirena zbog gubitka telefona ali smo je mi tješili i pokušavali sa njom da rekonstruišemo gdje bi joj mogao biti telefon od posljednjeg trenutka kada se sjeća da ga je držala u rukama. Kada se smirila, sjetila se da ga je imala u prodavnici i da ga je spustila na štand. Vratili smo se u prodavnicu i pitali obezbijeđenje da li je neko prijavio da je pronašao telefon međutim rekli su nam da im se niko nije obratio. Ljubazno osoblje je odlučilo da nam pomogne i pregledali su snimak na kojem se jasno vidi kako joj je ta žena ukrala telefon – prisjeća se šokirana majka uz napomenu da je o ovom incidentu odmah obavijestila policiju i da im je dostavila snimke krađe.
– U policiji su bili vrlo ljubazni i rekli su nam da će vjerovatno pronaći gospođu koja je ukrala telefon jer je on registrovan na moje ime i imam za njega svu dokumentaciju. Rekli su mi i da će vjerovatno uspjeti odmah da ga lociraju čim ga gospođa uključi – priča Milica.

Objašnjava da telefon nije bio zaštićen šifrom te da je žena, da je htjela i da se predomislila, mogla da ga uključi i pozove bilo koji broj iz imenika kako bi pronašla vlasnika.

Mislim da je tačno znala da je to telefon djevojčice koja je ispred nje pregledala sveske i zaista mi nije jasno kako neko može biti tako bezobziran i bezobrazan da pred svojim djetetom ukrade drugom djetetu telefon. Lijep je primjer dala svom djetetu – zaključuje kivna majka.

Snimak krađe u supermarketu možete pogledati OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh