Region

UPAO U VODU DOK SE UMIVAO NA OBALI: DRUG SKOČIO DA GA SPASI, ALI SU OBOJICA NESTALA

Dvojica Pakistanaca Š. D. K. (19) i G. A. (32) utopili su se juče u Sotskom jezeru kod Šida u Srbiji.

Sotsko jezero - RAS Srbija

Prema saznanjima “Blica“, trojica Pakistanaca otišli su juče na Sotsko jezero nakon obroka u Prihvatnom centru u Šidu, gdje su odnedavno smješteni. Incident se dogodio na obali jezera, kada su mladići željeli da se osvježe i približili se vodi.

Naime, prema riječima izvora upućenog u slučaj, trojica migranata otišli su do bedema na jezeru da se umiju, a u jednom trenutku jedan od njih, za kojeg se pretpostavlja da je bio neplivač, okliznuo se i upao u vodu.

Vidjevši to za njim je, dodaje izvor, skočio jedan od preostalih dvojice mladića sa ciljem da ga izvuče iz vode. Međutim, obojica su nestala pod vodom. Treći migrant dotrčao je nazad do centra i policija je odmah obaviještena o tragičnom incidentu.

Na teren su izašli ronioci Žandarmerije, koji su u toku popodneva pronašli tijela mladića u jezeru.

Nezvanično, nastradale su identifikovali zaposleni u centru, a njihova tijela odnijeta su na obdukciju, na kojoj će biti utvrđen uzrok smrti.

Podsećanja radi, prije oko mjesec dana u Sotskom jezeru ronioci su pronašli beživotno tijelo lovca M. Ž. (43). Njegovo tijelo pronađeno je nakon što je njegova porodica prijavila nestanak, odnosno da se nije vratio iz lova. Riječ je o lovcu koji je, prema nezvaničnim saznanjima, često šetao pse. Na obali Sotskog jezera pronađen je zaključan auto nastradalog, pse oko auta, kao i njegove papuče.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh