Region

Dok su šetali majku i dijete izgrizli psi

Majku koja je šetala sa djetetom, pored rijeke Gradac u srbijanskom Valjevu, napala su prošlog vikenda dva aljaska malamuta.

Haski pas - Twitter

Psi su bili sa svojim vlasnikom, inače poznatim valjevskim doktorom.

Kako su pomenutom portalu javili čitaoci, majka je probala da odbrani petogodišnjaka, kojeg su napali psi dok su šetali klisurom rijeke, pa su i nju izujedali. Vidjevši šta se dešava, vlasnik pasa je pokušao da smiri životinje, ali su oni napali i njega. Borba sa psima je trajala pola sata, navode čitaoci “Telegrafa“.

“Preko reke su pretrčala dva psa i napala dete, oborila ga na zemlju, nanela mu teške povrede po glavi, po rukama, po nogama, otvoren prelom prsta, gde je mama, videvši da dete potencijalno može da bude i raskomadano, skočila na njega. I ona je zadobila povrede”, rekao je za “RTS” Ivan Obućina, iz Valjeva, otac dječaka.

Za to vrijeme narod je gledao šta se dešava, ali nije smio da pritekne u pomoć. Čuli su i majku koja doziva u pomoć, ali se niko nije osmjelio da rizikuje da i njega napadnu psi.

Dijete i majku od pasa odvojio je njihov vlasnik inače poznati gradski ginekolog koji je pecao i odvezao ih u Urgentni centar. Vlasnik je za “RTS” rekao da malamute gaji 25 godina, da su socijalizovani psi i da ne zna zašto se to dogodilo. Kako kaže, za ovaj slučaj osjeća se odgovornim.

Iz Opšte bolnice u Valjevu potvrdili su za “Telegraf” da su majka i dijete zbrinuti i van životne opasnosti.

Čitav slučaj je pred istražnim organima, napomenula je ona.

U Komunalnoj policiji rekli su za “RTS” da uz ljekarske izvještaje oštećeni prijavu podnose Komunalnoj inspekciji, koja o trošku vlasnika pasa, angažuje veterinara.

“Procena je komunalnog inspektora kakvo će rešenje izdati, ukoliko je dakle došlo do povrede i teških telesnih povreda taj pas mora biti privremeno smešten u veterinarsku ustanovu na posmatranje”, kaže Milica Petković, načelnica Komunalne policije Valjevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh