Region

Haradinaj: “Mitrovica nedjeljiva, kao i Kosovo”

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i kandidat za premijera Ramuš Haradinaj poručio je iz Kosovske Mitrovice da su “taj grad kao i Kosovo nedjeljivi”.

Ramush Haradinaj - Twitter

Haradinaj je poslije predizbornog skupa svoje stranke u južnoj Kosovskoj Mitrovici na svom Facebook profilu napisao da je ABK posvećena “jedinstvenom Kosovu, s teritorijom, nacionalnim resursima i zaštićenim tržištem”, prenosi “Kosovo Online”.

“Osnovali smo vojsku i priznato nam je pravo na odbranu. Ojačali smo našu policiju, koja je dokazala da se zakon primjenjuje u svakom uglu Kosova”, rekao je Haradinaj i dodao:

“Vratili smo džinovsku Trepču u stopostotno vlasništvo Kosova i sa istom odlučnošću ćemo je oživjeti sa stotinama miliona investirajući u nju”, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh