Region

Zukorlić: “Ako budem novi reis Dodik neće moći cijepati Bosnu”

Muamer Zukorlić, dugogodišnji predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i trenutno narodni poslanik u Skupštini Srbije te predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) nedavno je prihvatio kandidaturu za novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH.

Muamer Zukorlić i Milorad Dodik - sandzakpress.net

To je izazvalo polemika u bh. javnosti, a zanimljivo je da su ga kandidirala muftijstva iz Sandžaka, Bihaća te Švicarske, Francuske, zemalja Beneluxa i Velike Britanije.

Prije nekoliko dana pred članovima Sabora Islamske zajednice u Sarajevu predstavio je i svoj program vizije te ga naslovio kao program kontinuiteta i noviteta.

“Islamska zajednica je tradicionalna organizacija koja iza sebe ima stoljeće i po organiziranog rada i iskustva u ovoj formi. To je sigurno ogroman kapital u njenom razvoju. Naredni mandat bi trebalo da bude period unapređenja IZ-a, a ne raskid sa svim onim što je do sada bilo. Svakako, sve ono što je dobro bih podržao, međutim, postoje stvari na koje sam u svom programu jasno ukazao i za koje smatram da trebaju biti unaprijeđene”, poručio je, između ostalog, Zukorlić, piše “Novi“.

Jučer je na Facebooku izazvao salve komentara statusom kojeg citiramo: “AKO DOBIJEM EMANET REISULEME DODIK NEĆE MOĆI CIJEPATI BOSNU- InšaAllah”.

Sigurno poruka koja mnogo znači svima kojima je Bosna u srcu, a da li će Zukorlić zaista i biti imenovan za novog reisu-l-ulemu saznat ćemo 12. oktobra.

AKO DOBIJEM EMANET REISULEME DODIK NEĆE MOĆI CIJEPATI BOSNU- InšaAllah.M. Zukorlić

Gepostet von Muamer Zukorlić am Freitag, 27. September 2019


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh