Region

“Parada ponosa” u Prištini u oktobru

“Parada ponosa” u Prištini, čiji je cilj podizanje glasa protiv diskriminacije i nasilja nad homose*sualcima, bise*sualcima, transrodnim ljudima, bit će održana nekoliko dana nakon prijevremenih izbora na Kosovu koji će biti održani 6. oktobra, javila je Koha, a prenosi “Kossev”.

No image - Haber.ba

Pripadnici LGBTQ zajednice ne ulažu puno nade u političke partije, “obećanja tokom predizborne kampanje politički subjekti imaju u izobilju, čak i o pitanjima o kojima nikada prije nisu podigli glas, uključujući pitanja u vezi sa LGBTQ zajednicom“.

Pojedini kandidati za premijera izjavili su da će raditi na jednakom tretmanu LGBTQ zajednice.

Lend Mustafa iz Centra za ravnopravnost i slobodu kaže da će obećanjima političkih subjekata vjerovati tek kada vide da se ona primijenjuju u praksi, dok se Liridon Veliu iz Centra za razvoj društvenih grupa nada da će ovoga puta stranke biti obazrivije u sprovođenju obećanja, iako su, kako je kazao, navikli na obećanja, piše “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh