Region

Nezapamćeno: Profesor i policajci dilali drogu đacima; Razradili šemu – Kako su to radili

U akciji hapšenja učestvovala je i grupa za suzbijanje narkomanije PU Bor i PS Kladovo (Srbija).

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

A. Đ., bivši načelnik PS Majdanpek i njegov sin M. Đ., inspektor, kao i profesor Tehničke škole u Majdanpeku D. M. (46), uhapšeni su zbog sumnje da su Majdanpeku rasturali drogu! Lisice su stavljene i S. I. (53) i R. S. (53) iz ovog grada, piše “Kurir“.

Kako se nezvanično saznaje, petorica osumnjičenih uhapšena su juče u velikoj akciji i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Poslije dobijanja operativnih podataka i njihovih provjera, da postoji grupa koja rastura marihuanu po Majdanpeku, kolege su ostale šokirane, jer se došlo do informacija da su u šverc uključena i dvojica kriminalističkih inspektora iz ovog grada, a da sa njima radi i profesor. Prikupljanje dokaza rezultiralo je jučerašnjim hapšenjem – otkriva izvor.

Prema njegovim riječima, provjeravaju se i sumnje da je uhapšeni profesor koristio to što radi u srednjoj školi i omogućio dilerima da marihuanu prodaju i učenicima.

Poslije hapšenja, policija je obavila pretrese na više lokacija. Zaplenjeni su dvadesetak mobilnih telefona, novac, automobili, kao i marihuana. Veliki broj mobilnih telefona tek će biti predmet pregleda i vještačenja, ali se sumnja da su ih osumnjičeni koristili kao “specijale” preko kojih su ugovarali rasturanje droge.

Kod D. M, koji je nastavnik stručnih predmeta u Tehničkoj školi, pronađena su čak četiri telefona, 42.000 dinara i 1.470 eura. Nije pronađena droga, ali se sumnja da je imao ulogu posrednika – kaže izvor.

Međutim, kako navodi, droga je navodno pronađena skrivena u automobilu inspektora.

Kod inspektora M. Đ. nađeni su i zaplijenjeni pet telefona, pištolj sa dva okvira, osam metaka, kao i lovačka puška. U automobilu, koji je M. Đ. koristio, iznad zadnjeg točka nađeno je 326 grama marihuane, a policija je zaplenila i auto – kaže izvor. Kod njegovog oca nije pronađena droga, ali postoje navodno drugi dokazi zbog kojih se sumnja da je on bio dio grupe.

Policija je juče pretresla i kuće i automobile uhapšenih R. S. i S. I.

Kod R. S. pronađeni su 12 telefona, dva tableta, 64.000 dinara, 710 eura, digitalna vagica i 40 grama marihuane. Njemu je takođe oduzet i automobil, dok su u kući S. I. pronađeni pet metaka i dva mobilna – dodaje izvor.

U akciji hapšenja učestvovala je i grupa za suzbijanje narkomanije PU Bor i PS Kladovo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh