Region

Zaustavio automobil da pomogne čovjeku, pa dobio kaznu od policije

Vozač koji je zaustavio automobil da pomogne čovjeku kojemu je pozlilo na ulivi, dobio je kaznu za nepropisno parkiranje. Žalio se policiji, a onda uputio pismo medijima.

Policija - Wikipedia

Dana 27. jula privremeno sam parkirao automobil pored opatijske tržnice i upalio četiri žmigavca jer sam izašao pomoći čovjeku koji se srušio pored trgovine. To sam učinio s još nekoliko ljudi koji su se tamo našli. Podigli smo gospodina kojem je pozlilo i pokušali ga dovesti do njegova automobila.

Međutim, ponovo je ostao bez svijesti te smo odlučili pozvati Hitnu pomoć. Sve to događalo se u vremenskom periodu od 20 minuta do pola sata. Kada je Hitna pomoć stigla i preuzela brigu o gospodinu za kojeg sam kasnije saznao da ima šećernu bolest, vratio sam se do svog vozila. Na vjetrobranskom staklu našao sam kaznu za pogrešno parkiranje, a policajac koji ju je ispisao bio je kraj vozila – stoji u pismu Darija Komarca Novom listu.

Kaže da je razlog zbog kojeg je nepropisno parkirao odmah objasnio policajcu. – Međutim, objasnio mi je da ne može poništiti kaznu, već da to može samo načelnik saobraćajne policije u Opatiji. Dva dana kasnije, odnosno radni ponedjeljak, 29. juli, došao sam u Policijsku stanicu Opatija. Na dežurnom šalteru su mi rekli da načelnika nema i uputili me na pomoćnika saobraćajne policije kojeg nisam mogao dobiti jer je bio na sastanku. Dežurni policajac mi je rekao da se o svemu pismeno izjasnim i dostavim prigovor u pisarnicu.

Znači, od samog početka su me ‘vozali’, trošim svoje vrijeme i novac na plaćanje parkiranja pored policijske stanice. Na kraju svega, zbog činjenice da sam priskočio u pomoć čovjeku, dobio sam kaznu od 500 kuna, odnosno moj prigovor nije prihvaćen – ogorčeno je zaključio čovjek.

U kratkom policijskom odgovoru na podneseni prigovor Komarca piše sljedeće: “Obavili smo uvid u cjelokupni predmet te utvrdili da je neposrednim zapažanjem policijskog službenika utvrđeno da ste počinili saobraćajni prekršaj za koji se prijavljujete te ne smatramo opravdanim navode u vašem prigovoru. Na uručenom Vam obavještenju o počinjenom prekršaju navedeno je u kojem roku i na koji način možete platiti navedeni novčani iznos od 500 kuna“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh