Region

Nevrijeme kod Čačka odnijelo puteve: Ne zna se kako će djeca u školu, krateri su preko pola metra

Nevrijeme koje je sinoć pogodilo selo Gornju Gorevnicu iza sebe je ostavilo pustoš i odsjeklo pojedina domaćinstva. Blagojevića put koji sa ostatkom sela spaja dvije porodice više nije u funkciji.

Nevrijeme koje je sinoć pogodilo selo Gornju Gorevnicu iza sebe je ostavilo pustoš - RINA

“Cijeli put je odnijelo nevrijeme, krateri su preko pola metra. Šlepamo se traktorima, ne možemo na posao, a ne znam ni kako će djeca u školu. U jednoj kući živi bolesna žena, koja hoda sa štakama, pa da joj zatreba ljekar ne znam kako bi otišla do njega”, rekao je Branko Blagojević.

Jako nevrijeme i krupan grad pričinili su veliku štetu na poljoprivrednim kulturama.

“Ja ne znam ni koji je ovo put da nas pogodi grad. Uvijek se sruči na nas. Ne zna više čovjek da li da ostaje i da se bavi poljoprivredom ili da se seli u grad”, kaže jedan mještanin sela Gornja Gorevnica.

Prema riječima pomoćnika gradonačelnika grada Milana Bojovića nevreme koje je sinoć zahvatilo teritoriju grada Čačka nije napravilo veće probleme mještanima okolnih sela.

“Najveći problemi su u snabdijevanju električnom energijom. Trenutno se izvode radovi na priključenju Mrčajevaca i Katrge koji su od sinoć bez struje uslijed udara groma i iskakanja velikog broja trafostanica”, kazao je Bojović, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh