Region

Jako nevrijeme u Istri: U 2 sata 11.000 munja, tuča, pijavice, ulice pod vodom

Nedjeljno prijepodne u Istri obilježilo je nestabilno vrijeme uz grmljavinske pljuskove koji su ponajviše zahvatili Pulu, Medulin i Premanturu.

Nevrijeme - Facebook Istramet, Screenshot Regional Express

Prema podacima istarskog meteorološkog portala “Istramet”, u protekloj noći najviše kiše palo je na Rovinjštini, gdje se nakon dva sata razvila izolirana grmljavinska ćelija, prenosi “Hina”.

“Regional Express” je objavio video potopa u Medulinu.

Bilo je i tuče

Meteorološka postaja u Rovinjskom Selu pritom je zabilježila 32 milimetra kiše, ona u Rovinju 31 milimetar, u obližnjem Kanfanaru palo je obilnih 26 milimetara kiše po četvornom metru, a bilo je i tuče.

“Nove grmljavinske ćelije razvile su se prijepodne, a na moru južne Istre i kod Brijuna zabilježene su dvije pijavice”, navodi “Istramet” i dodaje da je oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija iznjedrila više od 11 hilajda munja u samo dva sata u jugozapadnoj Istri.

Međutim, dok se na krajnjem jugu Istre razvio grmljavinski sistem, na sjeverozapadu je situacija nešto drugačija. Naime, u Umagu je temperatura dosegla ugodnih 27°C.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh