Region

Vučić o zabrani ulaska delegaciji Vojske Srbije u Hrvatsku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom zabrane srpskim kadetima da uđu u Hrvatsku na obilježavanje Dana jasenovačkih novomučenika da Hrvati ne žele da se prisjećaju svoje prošlosti i onoga što se dešavalo u Drugom svjetskom ratu.

Aleksandar Vučić - N1info.com

Vučić je rekao da Srbi moraju da brinu o svojim žrtvama da im niko ne bi zabranio da im odaju počast, te podsjetio da će na teritoriji entiteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini, u Donjoj Gradini, biti izgrađen memorijalni centar.

“Očekujemo uskoro predlog jedne od najboljih svetskih i američkih kompanija kako da izgleda memorijalni centar u Donjoj Gradini. Mi moramo da brinemo o tome da nam niko nikada ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima”, rekao je Vučić novinarima u Nikincima.

On je dodao da će biti snimljeni i prvi filmovi o Jasenovcu, što je bilo zabranjeno 75 godina kako se tadašnje vlasti nekome ne bi zamjerile, prenosi “Srna”.

Vučić je rekao i kako je bolje da ne komentariše izjave hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović na obilježavanju 70 godina početka Drugog svjetskog rata u Poljskoj, koja je rekla da su Hrvati dali najveći doprinos antifašističkoj borbi.

On je podsjetio na bombardovanje Beograda u Drugom svjetkskom ratu, kao i na stradanja Srba u Šapcu, Kraljevu, Kragujevcu, dok su mnogi u drugim državama dočekivali okupatore cvijećem.

“Bilo je više fašističkih režima, a samo dva nacistička u čitavoj Evropi. Ponosan sam na borbu srpskog naroda i u centralnoj Srbiji i Vojvodini, na Kosmetu, zapadno od Drine i Dunava, jer se naš narod borio protiv okupatora”, rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh