Region

Mamić: Kleknuo sam pred Kolindu i rekao boginjo moja

Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog Dinama koji je optužen za kriminalne radnje u tom fudbalskom klubu, izjavio je danas da će ponovo glasati za aktuelnu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar kitarović jer je ona “nešto najdivnije što je Hrvatska mogla dobiti”.

Zdravko Mamić - Srpskainfo.com

On je u intervjuuu za RTL otkrio da je čak i kleknuo pred predsjednicu i nazvao je boginjom.

“Ponosan sam što je takva žena predsjednica. Ako postoji fotografija, a postoji sigurno, na njoj samo pjevamo ili plešemo. Možda jednom ili dva puta smo plesali i treći put, ja sam kleknuo i rekao ”predsjednice, boginje moja”. Šta tu ima loše, to sam ja, to sam cio život. To samo ”džek” može, kleknuti pred ženu i reći boginjo moja”, rekao je Mamić, prenosi “Index“.

Mamić, koji se od hrvatskog pravosuđa krije u BiH, najavio je i da će svi njegovi članovi porodice i svi na koje ima uticaj glasati za Grabar Kitarovićevu.

On je dodao da ne razumije zašto ljudi oko predsjednice, kad se spekuliše da li joj je on teret kada on to nije, ne kažu decidirano: “pokvarenjaci, zašto falsifikujete”.

“Da li je zlo ako je predsjednica pjevala ili plesala, ili je Mamić ispred predsjednice kleknuo, kada ona nije znala da je Mamić u nekom predmetu. Gdje je tu problem? Istina je jedino da sam ja bio simpatizer predsjednice, da sam bio donator s 10.000 kuna. Njoj lično bih dao sve što imam da bude ponovno predsjednica”, zaključio je Mamić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh