Region

Preokret: Očuh koji je navodno silovao pastorku promijenio priču

U Višem tužilaštvu u Novom Sadu (Srbija) pokrenuta je istraga protiv Jablana V. (39) iz okoline Novog Sada, osumnjičenog za silovanje trinaestogodišnje djevojčice Jane S.

Jana S. - Facebook

Saslušan je u tužilaštvu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana. Ova mjera izrečena mu je da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svjedoke i oštećenu, kao i da ne bi ponovio krivično djelo za koje se tereti, piše “Srbija Danas“.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jablan V. je navodno na saslušanju negirao da je silovao trinaestogodišnju djevojčicu, inače usvojenu kćerku svoje sadašnje emotivne partnerke, dok je prethodno, poslije hapšenja, u policiji priznao da je to učinio.

U porodici djevojčice svi su još u šoku i nevjerici da je J. S. žrtva se*sualnog zlostavljanja očuha.

Najprije su se, kako kažu, silno zabrinuli zbog njenog nestanka 26. avgusta u popodnevnim satima.

Djevojčicu je dva dana kasnije policija pronašla nepovrijeđenu u okolini Novog Sada kod jednog prijatelja, a u međuvremenu je uslijedilo hapšenje Jablana V.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom potresnih informacija da je djevojčica J. S. (13) iz Kisača pobjegla od kuće zbog toga što ju je, kako je navela, se*sualno zlostavljao očuh J. V. (39), obavještava javnost da nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, obavlja Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova – navodi se u saopštenju ovog ministarstva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh