Region

Smotani banditi: Htjeli opljačkati mjenjačnicu, ostavili sef s novcem na cesti

Nepoznati razbojnici su pokušali opljačkati mjenjačnicu u Skradinu u noći na četvrtak. Iz mjenjačnice su izvadili sef s novcem i na cesti ga pokušavali otvoriti pomoću plamenika pa ga ostavili i pobjegli.

No image - Haber.ba

Bio sam s prijateljem vani kad smo čuli glasno lupanje i razbijanje stakla. Pošli smo prema izvoru buke i vidjeli četvoricu s maskama i svjetiljkama na glavama, taman su ušli u sivi auto i pobjegli, a iza sebe ostavili spaljeni sef, rekao je čitatelj koji poslao fotografije za 24sata.

Vrata mjenjačnice u Skradinu razbojnici su razvalili šipkom, a blindirano staklo koje pregrađuje dio sa sefom bacili su u more. Sef su izvukli na cestu i plamenicima ga pokušavali zagrijati da se lakše otvori, no nije im uspjelo. Ostavili su sef s novcem nasred ceste dok ga nije pronašla policija.

Šibenska policija potvrdila je da iz mjenjačnice nije ništa ukradeno i da se za nepoznatim počiniteljima intenzivno traga, a čeka ih prijava za tešku krađu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh