Region

I pop otišao u Njemačku da vozi autobus: Napustio parohiju i odselio sa porodicom

Tiho i bez velike priče sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio se episkopu šabačkom Lavrentiju na povjerenoj parohiji, napustio dužnost i odlučio da postane vozač autobusa u Baden-Badenu u Njemačkoj.

Petar Đukanović - Blic.rs

Petar je čvrsto odlučio da sa porodicom, ženom i dvoje djece, ode daleko od svoje zemlje i parohije koju je vodio.

Prije odlaska u Njemačku pozdravio se sa najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donjela čitava porodica. To je ujedno i obrazloženje zašto je predao parohiju, pišu “Novosti“.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu.

Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gdje je sjedište Eparhije šabačke.

– O kolegi i bratu u Hirstu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio u Jevremovcu u naselju Čavić, gdje se protezala njegova parohija – kaže prota Slaviša Marković, starješina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim mjerilima imao jednu od najboljih parohija. On će kako kako pišu Novosti nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh