Region

Procurilo: Kako je uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Jabukovcu

Policija je uhapsila Davora P. (35) iz Jabukovca (Srbija) zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice u ovom mjestu.

Davor P. - Screenshot

Nakon 20 dana opsežne istrage policija je uspjela da riješi najteže ubistvo u Srbiji od početka godine i uhapsi četvorostrukog ubicu iz Jabukovca, piše “Srbija Danas“.

On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni, koji je ipak običan mještanin, a ne profesionalac, kazao je policiji da se uplašio i skoro odmah nakon ubistva pobjegao da zakopa oružje.

Policijski službenici pronašli su pretragom šume na putu od Jabukovca ka Štubiku automatski pištolj ‘škorpion’ sa prigušivačem i poluautomatsku malokalibarsku pušku sa prigušivačem, zakopane u zemlju, sa kojima je, kako se sumnja, Davor P. izvršio navedeno krivično djelo.

Pretresom salaša osumnjičenog policija je pronašla, takođe zakopane, još dvije malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh