Region

More u Crnoj Gori onečišćeno fekalijama, pogledajte u videu

Kod hotela Iberostar u Njivicama, oko 50 metara od hotelskog kupališta hotela, u more se izlivaju fekalne vode iz hotela, tvrde mještani.

No image - Haber.ba

U kratkom video snimku koji je jedan od mještana dostavio medijima, na oko 50-100 m od hotela vidi se prepolovljena, odnosno nedovršena cijev iz koje izlaze neprerađene fekalije, a komadići toalet papira jasno su uočljivi, prenosi RTCG.

Iz Komunalne policija Herceg Novi navode da do sada nisu bili upoznati sa ovim slučajem jer zvanične prijave građana nije bilo, ali su dodali da će tokom dana izaći na teren.

Informaciju su poslali i Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom.

Plaža kod hotela Iberostar u Njivicama prema posljednjim mjerenjima parametara morske vode koje je uradio kotorski Institut za biologiju mora, imala je kvalitet niže klase, K2, prenosi “RadioJadran“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh