Region

Detalji tragedije u Šapcu: Brat izbo brata jer je imao probleme sa narkoticima i maltretirao porodicu

Motiv bratoubistva, koje je prije četiri dana potreslo Šabac, navodno je bilo problematično ponašanje žrtve Ignjata Gajića (24), kome je, nakon višegodišnje torture i zlostavljanja čitave porodice, presudio mlađi brat Bogdan (20).

No image - Haber.ba

Kako prenosi “Kurir“, dosadašnjom istragom zločina u porodici poznatog slikara Milića od Mačve utvrđeno je da su porodični odnosi bili ozbiljno narušeni.

– Prvi rezultati istrage ukazuju da Ignjat godinama nije živio sa porodicom jer je još kao srednjoškolac upao u loše društvo. Navodno, je imao problema i sa narkoticima. Kod roditelja i braće vratio se kada je zapao u ozbiljne probleme i dugove, zbog čega je gotovo istog trenutak počeo maltretirati sve ukućane. Bogdan navodno više nije mogao trpjeti svakodnevno zlostavljanje, zbog čega je kobne noći dohvatio bokser i do smrti ga izudarao, a potom izbo nožem – ispričao je izvor za “Kurir”.

Njega je, podsjetimo, u utorak ujutru policijska patrola zatekla kako na ulici gura kolica sa lešom svog brata, koji je imao namjeru zakopati u šumi.

Iako je vijest o zločinu šokirala gotovo sve Šapčane, koji su tvrdili da su u pitanju dobri, mirni i povučeni momci, saznanja da je Ignjat bio problematičan ipak su većini bila donekle poznata.

– Priča se svašta, od toga da je Ignjat imao ozbiljan problem s drogom, do toga da je bio nasilan. Činjenica je da oni javno nisu pravili nikakve probleme, a šta se događalo unutar njihove kuće, znaju samo oni. Šta god da se događalo, zločin ne mogu da opravdam – kazala je jedna mještanka Šapca.

Bogdanu Gajiću je nakon saslušanja, Viši sud u Šapcu odredio pritvor do 30 dana. Inače, porodica Gajić izuzetno je ugledna, Petar, otac mladića, je slikar, a njegov ujak bio je proslavljeni Milić od Mačve.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh