Region

U Štokholmu ubijen srbijanski kriminalac pred ženom i djetetom

Višestruko osuđivani kriminalac Saša Todorović (55) iz Srbije likvidiran je u ponedjeljak navečer u Štokholmu ispred jednog butika.

Švedska policija - Ilustracija / Radiosarajevo.ba

Kako javljaju švedski mediji, upucan je u glavu i to pred ženom i djetetom. Ubice su ga sačekale kada je iz prodavnice krenuo kući, prenosi “Telegraf“.

Policija je privela trojicu osumnjičenih za likvidaciju. Dvojica su starosne dobi od 20 godina, a treći ima oko trideset godina i od ranije je poznat policiji. On je izdržavao zatvorsku kaznu zbog pljačke i trgovine drogom.

Beograđanin je u Švedskoj odgovarao za desetak krivičnih djela. Iza rešetaka se našao 2015. godine zbog posjedovanja revolvera, a prilikom pretresa stana pronađeno je još oružja. Osuđen je zbog kršenja zakona o oružju i zbog droge.

Njegovo ime se povezivalo prethodnih godina kao ključno u nekoliko opsežnih istraga o švercu droge. Protiv njega je bila podnesena prijava dok je bio u bjekstvu 2002. a nakon što je nađen amfetamin u vrijednosti 65 milona švedskih kruna.

Posljednjih godina bavio se ugostiteljstvom i radio distribuciju povrća zajedno sa jednim od najpoznatijih pljačkaša u Švedskoj. Švedska štampa piše da likvidacija ima veze sa zločinima, pljačkama i ubistvima većeg broja zločinaca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh