Region

Cijelo selo na poligrafu: Komšija uhapšen zbog sačmare za koju tvrdi da nije ni znao da je ima

Jabukovčanin S. M., komšija ubijene porodice Kazimirović koji je poslije nalaženja četiri tijela prošao poligraf u vezi sa zločinom, uhapšen je nakon što je na njegovom imanju nađena sačmara za čije posjedovanje nije imao dozvolu!

Raja Kazimirović - Blic.rs

Nakon što je nađena sporna puška, S. M. je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Sačmara je navodno bila u vlasništvu njegovog djede, koji je umro još dok je bio dijete. Navodno nije ni znao da je puška na imanju. Provjeravaju se te njegove tvrdnje. Istražuje se sve, iako za sada nema naznaka ni da je tom sačmarom ubijena neka od četiri žrtve, kao ni da je S. M. direktno ili posredno učestvovao u zločinu – saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

Poslije nalaženja četiri leša na salašu Kazimirovića, 9. avgusta, policija je ispitala na desetine mještana Jabukovca (Srbija), kao i najbliže rođake žrtava koji su došli iz inostranstva, Rajinog sina Nenada i Sandru, kćerku ubijene Dragane. U tim razgovorima nije se došlo do detalja koji bi pomogao u identifikaciji ubica i utvrđivanju motiva zločina. Kako su pojedine izjave nekih osoba sa kojima je ubijeni Raja bio u ne baš srdačnim odnosima, bile pomalo sumnjive i nerazumljive, ti pojedinci su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju. Do sada je više od 20 osoba bilo na poligrafu i, prema nezvaničnim informacijama, svi su prošli.

Poslije saznanja da je sa Rajom Kazimirovićem imao nesuglasice, policija je odmah poslije nalaženja tijela tragala i za S. M., koji je sada priveden zbog ilegalne sačmare. U vrijeme kada su leševi otkriveni na imanju na obodu Jabukovca, S. M. je bio na odmoru u jednoj banji, a po povratku u selo je saslušan, ali je odveden i na poligraf da bi se ustanovilo da li je pričao istinu. Kao i svi ostali mještani, i S. M. je prošao poligraf i pušten je, da bi nekoliko dana kasnije njegovo imanje detaljno pregledano. Tada je nađena sačmara, pa je on priveden.

Te razmirice između njih navodno su bile zbog Rajine stoke, koja je često sa njegovog imanja prelazila na posjed S. M. i brstila mu djetelinu, kukuruz. Raja je nastojao da bude fer, pa je komšiji nadoknađivao štetu koju mu je nanijela njegova stoka – dodaje izvor.

Tijela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene kćerke Dragane Jozeljić (53) nađene su u petak, 9. avgusta, na njegovom salašu u Jabukovcu. Vjeruje se da su ubijeni bar dan prije nego što su leševi nađeni.

Egzekutori su u njih pucali iz dva oružja, u Raju i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Raja je ubijen na traktorskom sjedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubice su ženama, nakon što su im pucali u glavu, lica prekrili krpama.

Ubijene je pronašao komšija koji je došao kod gazda Raje Kazimirovića po jagnje koje je ranije već ugovorio i tada u dvorištu zatekao jeziv prizor.

Motiv svirepog zločina još se nagađa. Iako je porodica važila za dobrostojeću, niko zasad ne može precizirati da li su ubice iz kuće odnijele novac i ako jesu, koliki im je plijen bio, ili je četvoro rođaka likvidirano zbog osvete. Takođe, zasad se ne može precizirati ni da li je meta bio Raja, a da su žene kolateralna šteta, ili možda Rajina sestričina Dragana Jozeljić, koja je sa majkom doputovala iz Njemačke, i čijeg pasoša navodno nije bilo u kući, te se ne odbacuje mogućnost da su ga egzekutori odnijeli.

Kremiranje druge dvije žrtve

Raja Kazimirović i njegova majka Dragica su sahranjeni prošlog četvrtka na lokalnom groblju u Jabukovcu. Njihov pokop organizovao je Rajin sin Nenad, koji se odmah poslije sahrane vratio u Austriju, gdje decenija živi. Nezvanična saznanja “Blica” su da će tijela Ljubinke Oprikić i njene kćerke Dragane Jozeljić biti kremirana u Srbiji i da će urne sa njihovim pepelom Sandra Jozeljić, Draganina kćerka odnosno Ljubinkina unuka, prenijeti u Keln.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh