Region

Nakon teške bolesti preminuo poznati hrvatski novinar Denis Kuljiš

U dobi od 68 godina u Zagrebu je danas nakon kratke i teške bolesti preminuo novinar, urednik i publicista Denis Kuljiš.

No image - Haber.ba

Iza njega su ostali supruga i dvoje djece.

Denis Kuljiš rođen je u Splitu 8. decembra 1951. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je opštu lingvistiku i sociologiju. Redovito je pisao u novinama od 1972. godine, a 1979. se zaposlio u Poletu i 1980. u Vjesniku. Radio je kao urednik i novinar Starta, Danasa i Studija.

Zajedno s partnerima 1989. osnovao je medijsko poduzeće Media Press koje je učestvovalo u pokretanju Globusa, prvog privatnog nezavisnog političkog magazina u Hrvatskoj. Bio je prvi glavni urednik Globusa ostavši na toj funkciji punih pet godina, a tvrtka koju je pokrenuo u međuvremenu je narasla u Europapress Holding (EPH).

U EPH-u Kuljiš je pokrenuo još i magazin Gloria kao i sedmični magazin “OK!”.

Pokrenuo je i magazin “Nacional” koji je vodio dvije godine. Od 2005. do 2017. objavljivao je kolumne u “Jutarnjem” i “Večernjem listu” te nizu dnevnih novina u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh