Region

Kažnjen zbog uništavanja plakata sa likom Aleksandra Vučića

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je prije dve godine pocijepao i crtao po plakatima Aleksandra Vučića, objavio je “Danas”.

No image - Haber.ba

List “Danas” piše da je sudija Ustavnog suda Srbije, koji mu Seničiću izrekao presudu, rekao osuđenom da je “dobro prošao” i da je mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu.

Ustavni sud je odbio Seničićevu ustavnu žalbu na odluku Prekršajnog apelacionog suda u Kragujevcu kojom je osuđen “zbog narušavanja javnog reda i mira“.

Osuđeni aktivista Lokalnog fronta je za Danas rekao da se miri sa odlukom i da će se obratiti međunarodnom sudu u Strazburu ne zbog visine kazne, već kako je rekao, apsurdnosti same presude. Tri odbornika Lokalnog fronta privedeni su 20. marta 2017. jer su cijepali i prelijepljivali plakate tadašnjeg predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh