Region

Trojica muškaraca kidnapovala ženu usred bijela dana

Trojica muškaraca kidnapovala su u srijedu državljanku Srbije (35) u centru Torina usred bijela dana.

Trojica muškaraca kidnapovala ženu usred bijela dana - Screenshot

Srbijanka je šetala centrom grada sa svojim partnerom kada se kraj njih zaustavio crni kombi iz kojeg su izašli otmičari maskirani kao policajci i oboje pokušali da ih uvuku u kombi.

Muškarac je uspio da se otrgne napadačima, dok su ženu uvukli u vozilo i dali se u bijeg.

Drama se odigrala na trgu San Karlo u Torinu oko 11 sati prije podne. Pored žene i muškarca čiji identitet još nije objelodanjen odjednom se zaustavio crni Volkswagenov kombi.

Sljedećeg trenutka, iz njega su izašli maskirani otmičari s pancirima koji su pokušali oboje da ih uvuku unutra, ali je muškarac uspio da se izvuče i pobjegne. Srpkinja, s druge strane, nije bila te sreće.

Oboje su vrištali, ona je dozivala pomoć. Urlala je da neko pozove policiju – ispričao je radnik jedne poslastičnarnice ispred koje se odigrala nemila scena.

Za nekoliko minuta policijski automobili su blokirali taj dio grada i započeta je potraga za crnim kombijem.

U međuvremenu, policajci su pokušali da pronađu zaklon u obližnjoj privatnoj garaži kako bi se nakratko pritajili. Međutim, naišli su na čuvara garaže koji im je objasnio da je njihovo vozilo i suviše veliko da bi se tu parkirali i da će parking morati da pronađu na drugom mjestu. Dok su razgovarali s čuvarom, policija ih je opkolila.

Otmičari Nijemci

Policajci su u kombiju pronašli 35-godišnjakinju, koju su otmičari vezali kanapom, a usta joj zapušili ljepljivom trakom, i trojicu Nijemaca, od kojih su dvojica dobro poznata organima gonjenja.

Lisice na ruke su stavljene vlasniku jedne građevinske kompanije u Njemačkoj (54) i dvojici mladića od 24 i 26 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv otmice je osveta zbog finansijske prevare. Naime, prema pisanju italijanskih medija, žena je prevarila vlasnika građevinske kompanije za 50.000 eura, zbog čega je on želio da joj se osveti.

Ispostavilo se da je građevinac ranije davao novac na kamatu, a da mu je Srpkinja, prilikom vraćanja duga, uvalila lažne eure. Umjesto da se obrati policiji, Nijemac se odlučio na to da unajmi privatne detektive, uđe Srpkinji u trag i natjera je da mu vrati novac, ali mu otmica nije uspjela, piše “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh