Region

Akcija policije: Tijelo poljskog ronioca izvučeno s morskog dna nakon šest godina

Policijski ronioci su jučer oko podne, prilikom pretrage morskog dna kod mjesta Sveta Marina pokraj Rapca, izvukli na obalu tijelo nepoznatog muškarca.

No image - Haber.ba

Tijelo se nalazilo na dubini od 50 metara, a primijetio ga je češki ronilac prije nekoliko mjeseci. Kada su se stvorili uvjeti, jer je vidljivost na toj dubini bila izrazito loša, policija je zaronila na to mjesto, prenosi “24sata“.

Na tijelu se nalazila ronilačka oprema, a kako se tada nije moglo utvrditi o kome je riječ, tijelo muškarca prevezli su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Hrvatski mediji nezvanično saznaju da bi se moglo raditi o Adamu Benjaminu Vrobelu (Beniamin Wrobel), poljskom roniocu koji je na tom području nestao još 2013. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh