Region

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE: Ubio se monstrum koji je vezivao poluslijepu ženu za gelender?

Iako sve okolnosti smrti Stanoja Stančića (80) koji je nastradao u eksploziji plinske boce u srbijanskom Ripnju još nisu poznate, postoje određene sumnje koje ukazuju na to da je po sredi samoubistvo. Ovu tezu potvrdile su i komšije koje sumnjaju da je Stančić digao ruku na sebe nakon izlaska iz zatvora.

Stanoje Stančić - Kurir.rs

Snažna eksplozija odjeknula je juče oko 15 sati u Ripnju u porodičnoj kući u Avalskoj ulici, a prestravljene komšije, vidjevši da je nakon eksplozije buknula vatra, odmah su pozvale hitne službe u pomoć.

Kada su vatrogasci obuzdali vatrenu stihiju, pronašli su beživotno tijelo Stanoja Stančića (80), koji je prije samo mjesec dana izašao sa višegodišnje robije. Zatvorsku kaznu Stančić je služio zbog ubistva svoje supruge Vere Stančić 2015. godine.

Njeno beživotno tijelo je tog oktobra 2015. godine pronađeno sa vidljivim povredama, a Stančić je policiji rekao da je nesrćenica pala niz stepenice i sutradan preminula od povreda. Međutim, obdukcija je utvrdila da je Vera prije ubisva mučena, te je Stanoje završio na robiji, piše “Kurir“.

Danas, četiri dana nakon te tragedije, komšije vjeruju da je Stanoje, želeći da digne ruku na sebe, najpre ispustio gas iz plinske boce, a zatim ga upalio, usljed čega je došlo do snažne eksplozije.

– Niko od nas nije smio da uđe unutra, jer nismo znali šta se dešava. Kada su vatrogasci stigli, zatekli su Stanojevo uglenjisano tijelo u jednoj od prostorija. Pretpostavlja se da za zapalio gas koji je prethodno ispustio iz plinske boce. Vjerovatno je poginuo odmah od eksplozije, a kasnije je izgorio – kaže jedan od komšija.

On svjedoči da su dijelovi namještaja i stakla iz Stančevićeve kuće poslije eksplozije letjeli nekoliko desetina metara okolo i padali u susjedna dvorišta.

– Do malo prije smo čistili srču. Žalosna je sudbina njegove suprge Vere, ali i njegova, iako ga niko nije volio. Nesrećnu ženu je maltretirao i na kraju ubio, a sebi je život oduzeo na tako užasan način. Nema ni mjesec dana otkako je izašao sa robije – priča komšija.

– Čuo sam da je navodno jedan od komšija pozvao njegovog unuka da mu kađe da je Stanoje poginuo, ali da je on rekao da ga to ne zanima. Stanoja nije volio niko iz kraja, bio je težak čovjek i imao je psihičkih problema. Dugo je radio i Parizu gdje je stekao penziju, a imao je i dva sina koja ga nisu posjećivali u zatvoru – priča komšija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh