Region

Žrtve masakra u selu Jabukovac ubijene pištoljem: Tijela poslata na obdukciju, među žrtvama i rodice iz Njemačke

Četiri žrtve masakra u selu Jabukovac (Srbija), čija su tela pronađena danas oko 14 sati u dvorištu porodice Kazimirović, ubijena su hicima iz vatrenog oružja.

Policija Srbije - Nezavisne.com

Identitet osobe koja stoji iza ubistva Raje Kazimirovića, njegove majke (94), sestre Ljubinke, kao i njene kćerke Dragane još nije utvrđen, ali su, prema nezvaničnim informacijama, ubistva počinjena pištoljem, piše “Blic“.

Tijela su poslata na obdukciju koja će, kako se saznaje, biti obavljena večeras.

Prema informacijama, Rajina sestra Ljubinka, kao i njena kćerka Dragana prije tri sedmice su došle u posjetu porodici iz Njemačke u kojoj žive.

Inače, kako su mještani ispričali, Raja je važio za prijekog i “ne baš omiljenog čovjeka u mjestu”, ali i sposobnog, pošto je sam odgajao stoku i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Kako se saznaje, nedavno je jedan komšija dolazio da mu pomogne da napravi grobnicu za majku. Nije na odmet pomenuti da se do salaša koji se nalazi na tromeđi sela Jabukovac, Urovica i Vratna, može se doći samo jednim, kolskim putem i mora se da se pređe reka.

Prema saznanjima, još se čeka policijska ekipa iz Bograda koja treba da obavi uviđaj.

Jedna od komšinica, Javorka Petrikić, kaže da mještani ni ne slute šta je moglo da se dogodi.

– Samo smo čuli da su nađeni mrtvi i vidjeli smo puno policije – kratko je poručila priča Javorka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh