Region

U blizini mjesta gdje su danas pronađena 4 leša dogodio se strašan masakr: Nikola je tada ubio 9 ljudi

Nikola Radosavljević je 27. jula 2007. godine u Jabukovcu (Srbija), iz “čista mira” ubio devet osoba, a teško ranio dve osobe.

Policija Srbije - Nezavisne.com

Nedaleko od zaseoka gdje su danas pronađena četiri leša, prije 12 godina prilikom dvadesetominutnog pucanja po selu, Nikola Radosavljević je ispalio tačno 12 hitaca. Svaki metak je pogodio po jednu osobu, jedno dijete, tri žene i petoricu muškaraca.

“Dobar i smiren čovjek”, tako su mještani sela Jabukovac okarakterisali tridesetdevetogodišnjeg Nikolu Radosavljevića, koji je prije 12 godina izvršio masakr u svom rodnom mjestu.

On je 27. jula 2007. godine u Jabukovcu, iz “čista mira” ubio devet osoba, a teško ranio dvije osobe.

Uglavnom komšije. Šest jabukovačkih porodica izgubile su toga dana svoje voljene, a Nikola Radosavljević je dobio status najmasovnijeg “bezrazložnog” ubice u novijoj historiji Srbije.

Od kuće Radosavljevića jedna za drugom nižu se ploče sa imenima žrtava, redom kako su padale: Draginja (55) i njen suprug Branislav Borongić (57), Dragan Đorđević (22), njegov otac Veljko (58) i baka Marina (78), Branislav Badejević (31), Srđan Badžikić (15), Jelica Banković (37) i Anika Čogić (62).

Sve žrtve su bile osobe koje su se slučajno našle u njegovoj blizini.

Najstarija žrtva bila je sedamdesetogodišnja Marina Barbucić, a najmlađa petnaestogodišnji Srđan Badžikić.

Radosavljević je najprije brutalno pretukao svoju suprugu, polomio joj nos i vilicu, a zatim pokušao samoubistvo davljenjem u bunaru. U tome ga je spreijčio i iz bunara izvukao komšija Dragoslav Badžikić, čiju je majku Jovanku Nikola kasnije “iz čista mira” ubio. Ubica je zatim uzeo očevu lovačku pušku, komšiju otjerao pod prijetnjom da će ga ubiti, a onda krenuo zemljanim putem koji vodi od njegove kuće do asfaltiranog djela Ulice albanske spomenice.

Sve žrtve su u trenutku pucanja bile u uspravnom položaju. Radosavljević je, prema riječima jednog od specijalaca koji su učestvovali u akciji hapšenja, poštedio jednu ženu koja je legla preko svog djeteta, kao i staricu koja je pala, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh