Region

Neki zbog milionske štete gule krumpir, a samohrana majka petoro djece mora u zatvor zbog 140 KM

Žena osuđena na sudu u Varaždinu mora na odsluženje osmomjesečne zatvorske kazne jer je ukrala robe vrijednosti od oko 140 KM.

Sudski čekić - N24.ba

Kako javlja “Večernji” Sandra (51) iz Varaždina morat će osam mjeseci u zatvor jer je jednoj ženi ukrala stvar vrijednu od oko 140 KM.

Pravomoćno je Sandra zbog krađe osuđena još u avgustu 2017. godine. Dobila je osam mjeseci zatvora uslovno i rok od tri mjeseca da Ivani nadoknadi od oko 140 KM štete počinjene tom krađom. Sredinom maja lani Sandri je produžen rok za podmirenje štete za još četiri mjeseca, a taj rok iscurio je tokom septembra. Općinsko državno odvjetništvo potom je pokrenulo postupak za opoziv uslovne presude jer Ivani šteta još nije podmirena.

Za njom će, po svemu sudeći, uskoro biti raspisana i potjernica. Sandra je, inače, rastavljena majka petero djece koja radi u ugostiteljstvu, a u sezoni je obično na moru.

Da podsjetimo, bivši ministar Petar Čobanković zbog afere Planinska i štete od čak 17 miliona kuna za kaznu je gulio krumpire u pučkoj kuhinji. U zatvoru nije proveo niti jedan dan.

Višemilionsku štetu državi, prema pravomoćnoj presudi, nanio je i umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, koji je proglašen krivim da je kao tadašnji pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška kasnih 1990-ih fudbalskom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri miliona kuna duga, a klubovima iz BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata Ministarstva obrane. Također nije išao u zatvor nego mu je kazna preinačena u rad za opće dobro te ju je služio u domu za starije i nemoćne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh