Region

“Pomozite mi molim vas”: Rodio se bez obje šake i sagradio kuću, ali je ostao bez svega

Slobodan Bogićević iz blačkog sela Suvi Do u Srbiji rođen je bez obje šake. I pored hendikepa sa kojim živi on je vrijedan, radan i spretan u svim poslovima, prvenstveno poljoprivrednim zahvaljujući kojima prehranjuje svoju porodicu.

Slobodan Bogićević - Kurir.rs

Slobodanove junačke ruke, iako bez obje šake, uspjele su sagraditi novi dom, doduše još nedovršen, koji mu je ulio nadu da će on i njegova porodica imati svoj dom.

Međutim, 2. avgusta blački kraj zadesilo je strašno nevrijeme. Olujni vjetar nosio je sve pred sobom, pa je Slobodan Bogićević postao jedan od mnogobrojnih stanovnika blačkog kraja koji je pretrpio ogromne štete, piše “Kurir“.

Olujni vjetar odnio je crijep sa njegove kuće, porušio štalu…

“Sve što sam znojem i snagom stekao nestalo je za pet minuta”, kroz suze je jedva rekao Slobodan Bogićević iz Suvog Dola, moleći za pomoć, jer njegove junačke ruke posustaju i nema više snage kao nekad da ponovo teškim poljoprivrednim radom kući svoj dom.

“Pomozite mi molim vas, ne mogu dalje sam”, kazao je Slobodan, otac četiri sina.

Iako nema mnogo obradivog zemljišta u svom vlasništvu on je za svoju porodicu zarađivao i radeći na tuđim imanjima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh