Region

Huligani u Splitu napali turistu crne boje kože i vikali mu da je majmun

MUP Hrvatske potvrdio je da su sinoć u Splitu opet napadnuti stranci. Navode kako napad ne dovode u vezu s Thompsonovim koncertom za vrijeme kojega na rivi nisu zabilježili niti jedan incident.

No image - Haber.ba

Kako je javila čitateljica “Indexa“, ona i njeno društvo sjedili su na terasi restorana kada su vidjeli “dečka crne boje kože kako s društvom trči”, a za njima “desetak njih u crnim majicama”. Ovi u crnim majicama vikali su tim dečkima da su “majmuni” te ih gađali bocama, kazala je čitateljica koja je sve vidjela.

U policiji su potvrdili da je sinoć oko 23 sata u ulici Dražanac došlo do narušavanja javnog reda i mira na način da je nekoliko za sada nepoznatih muških osoba nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Kada je iz apartmana izašao svjedok, 61-godišnji državljanin Velike Britanije, kako bi pomogao napadnutima, jedan muškarac mu je udario šamar zbog čega je stranom državljaninu pozlilo. Odveden je u bolnicu na pregled, a odbio je hospitalizaciju.

Obavljen je razgovor s dvojicom stranih državljana Francuske, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom koji su odbili medicinsku pomoć, kazali su iz policije.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

“Ljudi sjede i jedu, a oko njih huligani trče te ganjaju turiste. Pa šta se to događa?” pita se čitateljica.

Posljednjih sedmica u Splitu se dogodio niz nasilnih zločina. Prije par dana nepoznati je muškarac francuskom turisti odgrizao uho jer mu je krivo pogledao djevojku, mlada Norvežanka završila je sa slomljenim nosom jer je htjela ući u taksi, 22. jula na Bačvicama je izboden mladi Francuz, a 19. jula ispred oćnog je kluba muškarac brutalno prebio 20-godišnjakinju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh