Region

Na koncertu Tompsona “Čavoglave” i uzvici “Za dom spremni”

Na splitskoj rivi je povodom obilježavanja vojne akcije “Oluja” održan koncert Marka Perkovića Tompsona, poznatog po proustaškim nastupima, a uoči koncerta okupljeni su uzvikivali “U boj, u boj za narod svoj”, “za dom” i ustašku pjesmu “Evo zore, evo dana”.

Thompson- koncert u Splitu

Prisutno je bilo, prema procjeni portala “Index” oko 10.000 ljudi, a svi prilazi Rivi sinoć su bili zakrčeni.

Tokom koncerta dva puta je nestajala struja, a Tompson je izveo i pjesmu “Čavoglave”, koja započinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, i rekao da je Riva idealno mjesto za izvođenje pjesme koja je toliko značila veteranima.

Kako je prenio portal, ovaj koncert je imao dodatnu političku dimenziju jer se održavao u isto vrijeme kad i koncert Miroslava Škore u pedesetak kilometara udaljenom Trilju.

Budući da je Škoro predsednički kandidat koji ozbiljno prijeti Kolindi Grabar Kitarović uzimanjem glasova desnice, a u isto vreme je i kum Tompsonu, s kojim zadnjih godina nije u najboljim odnosima, oba koncerta su se od starta počela gledati kroz političku prizmu, zaključuje Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh