Region

Grabar-Kitarović: U vrijeme Oluje htjela sam uzeti pušku i otići na ratište

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na kninskoj tvrđavi istaknula je kako je ponosna na poginulog vojnika Josipa Briškog i dvojicu ranjenih vojnika.

No image - Haber.ba

Prisjetila se razgovora s vojnicima tijekom posjete Afganistanu kada ih je pitala zašto su ovdje, a najbolji odgovor je bio odgovor hrvatskog branitelja čije je ime zaboravila i koji je rekao: recite ljudima da se domovina brani dok su neprijatelj i opasnosti daleko. Ja sam iskusio da kada neprijatelj dođe na kućna vrata je prekrasno, piše “N1“.

Zamolila je i tog vojnika da joj se javi, te ustvrdila da je Hrvatska bila u NATO-u 1991. ne bi se dogodio ni Vukovar ni rat.

Dalje je istaknula da se Hrvatska brani u Afganistanu i da ako Afganistan padne možemo očekivati sedam milijuna ljudi koji će krenuti prema Europi.

Prisjetila se i dana VRA Oluje riječima kako joj je došlo da uzme pušku i ode na bojište, ali je bila svjesna da ima dužnost u Ministarstvu vanjskih poslova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh