Region

Nenad Čanak: “Ostavite se mržnje i gradite normalne države”

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve vlasti u zemljama nastalim na razvalinama Jugoslavije da ostave iza sebe politiku mržnje i podjela i da mnogo aktivnije rade na dobrosusjedskim odnosima u regionu.

Nenad Čanak - Otvoreno.ba

Kao i svake godine, i ovog avgusta, prilikom obilježavanja godišnjice akcije Oluja, na površinu isplivavaju poruke mržnje koje nikome ne donose dobro. Javni prostor je prepun protagonista politike rata, koji siju mržnju i dijele građane“, kazao je predsjednik LSV-a Nenad Čanak.

On se pita zar 28 godina od početka ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji nije dovoljno dug period za novu politiku? Politiku koja će značiti bolji život za sve građane Srbije, Hrvatske ili Bosne i Hercegovine.

Dok se srpski i hrvatski nacionalisti takmiče ko će više poniziti onog drugog, dotle mladi ljudi napuštaju svoju domovinu. Desetine hiljada građana našeg regiona bolju budućnost ostvarit će u zapadnoj Evropi ili Americi.

Slavonija, Lika, Vojvodina i Timočka Krajina postaju pustoš!

Bitka u tome ko je veći mitoman neće otvoriti nova radna mjesta! Pokazivanje ratničkih mišića neće izgraditi novu bolnicu! Nacionalizam neće obnoviti školu!

Tražimo da ovo postratno ludilo prestane i politika mržnje ustupi mjesto politici saradnje.

‘Samo to je put u bolju budućnost!‘”, zaključio je Nenad Čanak, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh