Region

Agonija turizma u Hrvatskoj se nastavlja: Ugostitelji traže 10 posto veće plate

“Podizanje plaće osnovni je preduslov zadržavanja domaćeg radnika”, poručili su danas iz Koordinacije ugostitelja Hrvatske, napominjući da su sindikatima predložili dizanje plaa zaposlenika u ugostiteljstvu za 10 posto od visine plaće propisane kolektivnim ugovorom.

Kune - Net.hr

Predstavnici Koordinacije ugostitelja Hrvatske, kako se navodi u saopštenju, u utorak su se sastali s predstavnikom Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduardom Andrićem i predstavnikom Udruge nezavisnih poslodavaca Petrom Lovrićem.

Cilj sastanka bio je pronalazak rješenja za gorući problem nedostatka radne snage u Hrvatskoj te osiguravanje kvalitetnijih uslova za rad, prvenstveno u vidu rasta plaće, prenosi “Hina”.

“Svjesni smo kako je podizanje plaće osnovni preduslov zadržavanja domaćeg radnika”, istaknuo je predstavnik Koordinacije Marin Medak napominjući da su dali prijedlog za podizanje plaća zaposlenika u ugostiteljstvu za 10 posto od visine plaće propisane kolektivnim ugovorom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh