Region

Kolinda Grabar-Kitarović: “To su komentari jedne novinarke. Ja to nisam rekla”

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentarisala je napise o navodnoj izjavi kada je rekla je Bosna i Hercegovina “nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama”.

No image - Haber.ba

Izraelski “Jerusalem Post” prenio je navodnu predsjedničinu izjavu tokom posjeta Izraelu. Predsjednica Hrvatske je, prema pisanjima medija, u razgovoru s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom kazala da je “Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama”.

Mediji u BiH prenose ljutite reakcije, a oglasila se i Grabar-Kitarović.

“Uopšte ne znam kako je došlo od te izjave jer nisam razgovala niti s jednim novinarom niti davala izjave”, rekla je predsjednica Hrvatske za “Dnevnik.hr“.

Predsjednica je komentarisala reakcije iz BiH.

“To su komentari na komentare jedne novinarke koja je napisala. Ponavljam, to nisam rekla. Reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem. To je totalni non sense”, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh