Region

“Paprena cijena”: Vila koju vidjelica Gospe iz Međugorja iznajmljuje

Da betoniranjem plaže nije uništila tisućljetne stijene pa onda sve to obložila pločicama kakvima u Hercegovini rade suhozide, možda se nikada ne bi doznalo da vidjelica Gospe iz Međugorja Mirjana Dragičević Soldo ima luksuznu vilu u uvali Blace u općini Sućuraj na otoku Hvaru.

No image - Haber.ba

Iako je tvrdila da nema pojma o kakvoj se vili radi, kuća za koju ne zna da postoji zapravo je uredno upisana u zemljišnik, odmah poviše obale koja je devastirana. Prema dostupnim informacijama, nema uporabnu dozvolu. Ima 314 kvadrata, a vlasnici su Marko i Mirjana Soldo, piše Index.

Vila ima preko 300 kvadrata i veliki bazen, iznajmljuje se na Bookingu

Kuća vidjelice izmamljuje se na Booking.com-u.

“Vikendica Sucuraj O4 nalazi se u mjestu Sućuraj na Hvaru te je udaljena 41 km od Međugorja. Objekt obuhvaća klimatizirane elegantne sobe s besplatnim WiFi-em”, počinje opis vile u uvali Blace na Bookingu.

Vila posjeduje i veliki bazen sa spektakularnim pogledom na more.

Paprena cijena

Iznajmljuje se cijela vila s četiri spavaće sobe. U srcu sezone je rasprodana, a još se može iznajmiti krajem rujna. Tri noćenja u tom terminu stoje 12 i pol tisuća kuna pa se može samo nagađati kolika je cijena u udarnom dijelu sezone.

“U objektu je moguće igrati biljar i pikado te koristiti besplatne bicikle”, stoji još u opisu.

Za iznajmljivanje je zadužena jedna međunarodna agencija.

Inspekcija priznala devastaciju obale ispod vidjeličine vile, ne znaju tko je investitor

Što se devastacije obale tiče, inspektorat je tvrdio devastaciju obale, no ne zna tko je investitor. Kako su nam rekli, tražit će pomoć Općine Sućuraj.

“Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je po zaprimljenoj prijavi dana 25. 7. 2019. godine na lokaciji uvala Blaca na otoku Hvaru, općina Sućuraj, obavila inspekcijski nadzor. Na terenu nije nitko zatečen, već je utvrđeno da je na dijelu k.č. 1486/2 K.O. Sućuraj uz ulicu anagrafske oznake Ulica Blace, uz more izbetonirano sunčalište dim. 24,0 x 2,0 m, djelomično obloženo kamenim pločama”, stoji u odgovoru Državnog inspektorata Indexu.

HDZ-ov načelnik šuti

“U nastavku ispitnog postupka, kako bi se utvrdio investitor, poslat će se poziv predstavniku Općine Sućuraj i pokrenut će se upravni inspekcijski postupak”, dodaju još iz Inspektorata.

Jedna od institucija koja se danas oglušila o naše pozive i pismene upite bila je upravo Općina Sućuraj s HDZ-ovim načelnikom Ivanom Slavićem na čelu. On se, prema riječima profesorice Suzane Kačić-Bartulović, oglušivao na upozorenja o devastaciji obalnog prostora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh