Region

“Vidjelica” iz Međugorja ispred vile na Hvaru zabetonirala plažu

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo pred svojom je vilom u uvali Blace, u Općini Sućuraj na otoku Hvaru u Hrvatskoj, dala nasuti beton preko hiljadugodišnjih stijena.

No image - Haber.ba

Zatim je taj nered obložila kamenim pločicama kakvima po njenim Bijakovićima u BiH komšije rade suhozide, piše današnje izdanje “Slobodne Dalmacije” dodajući kako sumnje nema jer su, prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista Mirjana i njen suprug Marko Soldo.

Na betonirani i popločeni dio obale postavljene su i ležaljke pa se radi i o uzurpaciji pomorskog dobra jer je utvrđeno kako na tom dijelu nema ni koncesionog odobrenja.

Za sada još uvijek nema nikakve reakcije nadležnih službi, inspekcija, komunalnih redara, a ni Općine koju vodi načelnik Ivan Slavić kojeg je nedavno Glas Koncila proglasio primjerom demografske obnove jer ima četvero djece koja ministriraju i pjevaju u dječjem crkvenom zboru.

Štaviše, mještani koji su prijavljivali uzurpaciju obale doživjeli su prijetnje.

“Inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločenjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru bit će uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem periodu”, glasio je odgovor Državnog inspektorata Hrvatske za “Slobodnu Dalmaciju“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh